Een persoon staat voor een bakstenen muur met een witte verfvlek. Het hoofd van de persoon is verborgen achter een open boek dat zij met beide handen voor hun gezicht houden. De persoon draagt een zwarte blazer en heeft een hoge, rommelige knot in hun haar. Het is een zonnige dag, wat zichtbaar is door de schaduwen op de muur en de persoon. De foto heeft een gevoel van mysterie, omdat de identiteit van de persoon onbekend is en hun acties voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.

Een leven lang leren 📚✏️

Het werkzame leven, hoe ziet dat er over een aantal jaar uit? Waar gaan we naar toe? We leven in een wereld die continue verandert. Maar wat doen wij zelf? Blijf je staan of beweeg je mee? Een organisatie die het tempo van deze ontwikkelingen niet bijhoudt en er onvoldoende op inspeelt, zal verdwijnen. Ontwikkelingen zoals het verdwijnen en ontstaan van nieuwe banen, de opkomst van nieuwe technologieën, het maken van apps en het programmeren van robots zijn factoren waar we rekening mee moeten houden. Daarnaast kampen we ook nog met een tekort aan menskracht binnen de zorg, onderwijs, ict en techniek.

Het wordt dus steeds belangrijker om te blijven leren en ontwikkelen en daarmee breed inzetbaar te zijn. Als organisatie zijnde maar zeker ook als medewerker binnen een organisatie.

Bedrijven en organisaties verspreiden zich steeds meer wereldwijd op internationaal niveau. Binnen deze internationaal groeiende bedrijven neemt de concurrentie toe waardoor er bij reorganisaties voor sommige werknemers geen plaats meer is. Daarom is het slim om als medewerker mee te bewegen, zodat je zeker bent van werk in de toekomst.

Daarnaast heb je te maken met een pensioenleeftijd die steeds verder omhoog gaat… iets waar je niet gelijk heel vrolijk van wordt, tenzij je ‘fit’ bent voor de toekomst. Dit kan je doen door tijd te investeren in het blijven leren, bij te blijven in je werk en door te ontwikkelen. Het is meer dan alleen de ontwikkeling in de rol van nu. Het gaat ook om de weg naar je toekomstige rol. Wat doe je namelijk wanneer je huidige rol op termijn niet meer zal bestaan?

Een terechte vraag die je jezelf misschien wat vaker kunt stellen, maar ook aan de organisatie waarin je werkzaam bent. Organisaties kunnen namelijk veel meer doen om medewerkers te stimuleren een leven lang te leren.

Word jij net als veel andere collega’s niet langer meer uitgedaagd in je werk om buiten je comfortzone te treden? Heb je last dat er in je dag en werkweek routines zitten, waar je moeilijk uit komt, omdat je al zo lang in dit zelfde patroon zit? Het lijkt in eerste instantie efficiënt, steeds hetzelfde werk doen, want dat kun je goed en snel. Maar zodra er iets ingrijpends verandert, heb je niet geleerd om je snel te kunnen aanpassen.

Het gevolg is dat je blootgesteld wordt aan veel stress, wat weer veel invloed kan hebben op je gezondheid. Iets wat je als organisatie niet wilt, maar zeker als medewerker niet, want je moet nog wel even door. Daarom is het ook goed om te weten dat veel bedrijven een opleidingsbudget hebben wat hiervoor gebruikt kan worden, zo ook Recruitment Campus.

Dus ben jij klaar voor een beweegbare toekomst, waar je kunt groeien en meebewegen met wat de markt doet, dan ready, set, go en op naar een beweegbare loopbaan waar je blijvend leert, zodat je met veel plezier de finish haalt. Ontwikkeling is immers geen kostenpost, integendeel, het maakt bedrijven productiever en werknemers gelukkiger.